Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Przepis na rybkę w warzywach


Dziś mąż mnie skomplementował rano słowami "chyba brzuszek Ci troche spadł" Miłe... :)

Menu dzisiejsze:

Sniadanie 6.30 - musli z mlekiem (350 kcal)
II śniadanie 10: dwie chrupkie kromki z twarożkiem ze szczypiorkiem ( 170 kcal)
Obiad w pracy 14: sałatka - jeszcze nie wiem jaka,  ale jakaś pyszna
Zupa pomidorowa z makaronem: w domku po powrocie ok 16.30
Kolacja: się zobaczy :)

Nie wiem jak Wy, ale ja odkąd jestem na diecie uwielbiam pichcić różne rzeczy. Podam Wam przepis na pangę z warzywami - mojego pomysłu. Oczywiście przepis jest na co najmniej dwie osoby - u mnie najadly się 3 :))

Rybka 4 szt. (panga lub dorsz)

Twarożek (pół kostki+troche mleka+szczypiorek, rozrobić)

1 cukinia, obrać pokroić w talarki

1 jabłko ze skórą (pokroić w półksięzyce ze skórką)

1 czerwona papryka

mrożone warzywa (ja dałam zieloną fasolke szparagową, możecie dać co macie)

Ryby rozmrozić dzien wczesniej, potem oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ryb (np. z Kamisa), posmarować twarożkiem jak kanapkę, zwinąć w rulony i położyć na blaszce posmarowanej lekko tłuszczem - na spodzie koniec rybki zeby się nie odwinęła . Po bokach ułożyć na przemian warstwami warzywa i jabłko, zapiekać 40 minut w piekarniku w temp. 200 st. W połowie pieczenia przykryć folią aluminiową zeby się warzywa nie przypaliły.

Szkoda, że nie zrobiłam fotki... trudno, może następnym razem :)

Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, reszta w piekarniku.

  • agaz8

    agaz8

    21 października 2008, 12:53

    No to trzeba wypróbować bo pysznie brzmi ten Twój przepis!!! Dzięki za wsparcie i wyjaśnienie o tych centymetrach... Pozdrawiam

  • mthatcher

    mthatcher

    21 października 2008, 12:18

    Ryba ponoć wpływa na wszystko, więć dzisiaj na kolację ryba a`la Nickania. Pozdrawiam i czekam na inne przepisy.

  • mamablizniaczek

    mamablizniaczek

    21 października 2008, 11:16

    zrobilas mi smaka na taka rybke trzeba bedzie wyprobowac ten przepisik,a komplement faktycznie milusi.Pozdrawiam

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.