Menu dzisiejsze:
Sniadanie 6.30 - musli z mlekiem (350 kcal)
II śniadanie 10: dwie chrupkie kromki z twarożkiem ze szczypiorkiem ( 170 kcal)
Obiad w pracy 14: sałatka - jeszcze nie wiem jaka, ale jakaś pyszna
Zupa pomidorowa z makaronem: w domku po powrocie ok 16.30
Kolacja: się zobaczy :)
Nie wiem jak Wy, ale ja odkąd jestem na diecie uwielbiam pichcić różne rzeczy. Podam Wam przepis na pangę z warzywami - mojego pomysłu. Oczywiście przepis jest na co najmniej dwie osoby - u mnie najadly się 3 :))
Rybka 4 szt. (panga lub dorsz)
Twarożek (pół kostki+troche mleka+szczypiorek, rozrobić)
1 cukinia, obrać pokroić w talarki
1 jabłko ze skórą (pokroić w półksięzyce ze skórką)
1 czerwona papryka
mrożone warzywa (ja dałam zieloną fasolke szparagową, możecie dać co macie)
Ryby rozmrozić dzien wczesniej, potem oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ryb (np. z Kamisa), posmarować twarożkiem jak kanapkę, zwinąć w rulony i położyć na blaszce posmarowanej lekko tłuszczem - na spodzie koniec rybki zeby się nie odwinęła . Po bokach ułożyć na przemian warstwami warzywa i jabłko, zapiekać 40 minut w piekarniku w temp. 200 st. W połowie pieczenia przykryć folią aluminiową zeby się warzywa nie przypaliły.
Szkoda, że nie zrobiłam fotki... trudno, może następnym razem :)
Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, reszta w piekarniku.
agaz8
21 października 2008, 12:53No to trzeba wypróbować bo pysznie brzmi ten Twój przepis!!! Dzięki za wsparcie i wyjaśnienie o tych centymetrach... Pozdrawiam
mthatcher
21 października 2008, 12:18Ryba ponoć wpływa na wszystko, więć dzisiaj na kolację ryba a`la Nickania. Pozdrawiam i czekam na inne przepisy.
mamablizniaczek
21 października 2008, 11:16zrobilas mi smaka na taka rybke trzeba bedzie wyprobowac ten przepisik,a komplement faktycznie milusi.Pozdrawiam