Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Kolacyjka :)


Roladki śledziowe pod pierzynką

Składniki na 2 porcje :

5 płatów śledziowych solonych

mały ogórek kiszony

mała cebulka

2 jaja na twardo

4 łyżeczki jogurtu naturalnego

papryka słodka i koperek do posypania

1/2 cytryny

 

Filety śledziowe moczymy ok 2 godzin w wodzie z dodatkiem mleka i soku z cytryny.

Filet kroimy na pół po długości.ogórka kroimy na plastry grubości filety ,poczym na ćwiartki.

Ogórka owijamy płatem śledziowym i spinamy wykałaczką.

Jogurt doprawiamy do smaku solą i piprzem (dodaj to co lubisz) i polewamy roladki.posypujemy cebulką pokrojoną w piórka i jajkiem pokrojonym w kostkę.

Posypujemy papryką i koperkiem.

Jeżeli śledzie sa za mało słone można je doprawić przed zwinięciem.

Smacznego!

 

  • MagieraW

    MagieraW

    3 marca 2011, 20:19

    ..bardzo sie ciesze ze wróciłas:):) buziaki

  • marianna86

    marianna86

    3 marca 2011, 19:50

    Jakie pyszności :)

  • MajaNuovaVita

    MajaNuovaVita

    3 marca 2011, 18:00

    Mniaaaaaam bardzo smakowicie wygląda,nie ciągle ten tuńczyk i tuńczyk :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.