Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
6i7/7, tydzień 4/11


sobota (bóle brzucha, jakieś dziwne nocne zatrucie - jem wiec w krótkich odstępach czasu wyłącznie białe pieczywo i ryż - czasem trzeba)

razowczyk z białym  - 300
bułka - 220
bułka - 220
lody w galerii 260
ryż z pieczonym jabłkiem - 460
kanapki z białym - 300

1760
rowerek stacjonarny 30 min.
łazikowanie po mieście - kilka h
-----------------------------------------------

niedziela (żołądek chyba doszedł do siebie :)

razowiec  żytni 180  z białym, szczypiorem i kiełkami lucerny 80 = 260
jogurt śliwkowy 150, 2 małe jabłuszka 130, kawa z mlekiem 40 =  320
ryż z jablkami - 460
razowiec z warzywami i serem 400
(i babciowe pączki, oj wstyd, ale jaki pyszny )
70 min na rowerku stacjonarnym, 30 min  w plenerze - z przypadku, 20 min b. szybkiego marszu - z przypadku)

w planie spacer (edit - nic z tego, jest straszny wiatr i deszcz - a ja "czuję" wciąż to ucho), a potem pedałowanie na stacjonarnym



  • myfonia

    myfonia

    2 lutego 2014, 13:23

    Juratko! Jestem wegetarianką i odżywiam się wyłącznie warzywami! Razowe pieczywo z mąki z pp (pełny przemiał), razowy makaron, czy dziki ryż do raczej dodatki do mojej diety! Wyraźnie zaznaczyłam - że JEM DZIŚ BIAŁE PIECZYWO I BIAŁY RYŻ - bo miałam problemy z żołądkiem (po lekach), a jak był pusty było jeszcze gorzej. Na biały ser zawsze daję szczypior (stoi na oknie i bujnie rośnie), kiełki, a często rzodkiewkę. Nie chce mi się zawsze o tym pisać... bo ileż można. Piszę to co ma "istotne" kalorie. Dziennie wypijam mnóstwo wody, zielonych herbat - ale o tym nie piszę bo po co? :) Pozdrawiam

  • jurata86

    jurata86

    2 lutego 2014, 10:54

    Moze warto wstawic do jadlospisu warzywa,np na te kanapki. Swietnie pasuje do bialego: pomidor i szczypiorek. A bulke tez mozna czyms posmarowac i tez dodac warzywa. Najlepiej to z tej bulki zrezygnowac ale jak juz nie mozesz to dodaj warzywa. Bedziesz syta na duzo dluzej bo to blonnik przeciez.pozdrawiam

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.