Składniki:
- 1,5 litra wody
- mięso drobiowe (ja miałam 1 pierś z kurczaka, 2 podudzia drobiowe i skrzydło z indyka)
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 mała pietruszka
- 2 łyżki majeranku
- 1,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 1,5 łyżeczki pieprzu
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 1 ząbek
- sól do smaku
- 1,5 łyżeczki maizeny
Mięso obrać ze skóry, obgotować z marchewką, pietruszka i cebulą oraz solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Gdy już będzie miękkie wyjąć, przestudzić i pokroić na kawałki. Dodać do wywaru paprykę, czosnek i majeranek. Następnie dodać mięso. Wszystko pogotować jeszcze chwilkę. Z maizeny i wody zrobić zasmażkę i dodać do flaków. Pogotować chwilkę.
Smacznego!