Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Jajka faszerowane



Składniki:

  • 10 jajek
  • 4 duże pieczarki
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 3 łyżeczki musztardy

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka włożyć do miski, dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Pieczarki obgotować, ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Dodać do jajek. Można dodać te białka, które rozwaliły się podczas wydrążania żółtek :) Posolić  i popieprzyć wg uznania, dodać jogurt grecki i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać i zmiksować na gładką masę. Napełniać rękawem miejsca po żółtku. Trzymać w lodówce.


Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.