Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Placuszki tuńczykowe


Nie masz pomysłu na śniadanie w fazie uderzeniowej czy czystych protein? Oto moja propozycja-niewiele pracy, a za jednym zamachem masz śniadanie i kolacje, czy przekąskę do pracy. Tutaj na zdjęciu z chlebkiem.


 

Składniki na 7 placuszków:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżki już zmielonych otrąb
  • pieprz
  • ulubione przyprawy
  • opcjonalnie szczypiorek, nie miałam go w domu więc były dzisiaj bez ;)

Tuńczyk odsączyć z zalewy. Wbić jajka, dodać otręby i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na bardzo rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć z pod przykryciem, żeby jajko się szybko ścięło.

Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Polecam!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.