Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Biszkopt-przepis podstawowy


 Ważne jest to, aby ciasto po zmiksowaniu nie stało i nie czekało, aż piekarnik osiągnie 170*C. Dlatego pamiętajcie, aby piekarnik najlepiej włączyć przed miksowaniem:)


Składniki (na tortownicę o średnicy 16cm):

  • 3 jajka
  • 2 łyżki maizeny (z lekkim czubkiem)
  • 3-3,5 łyżki słodziku w proszku, do pieczenia
  • 0,5 -1  łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli


Wszystkie składniki wrzucić do miski i miksować przez 15 minut, do uzyskania białej i puszystej masy. Wylać do foremki i piec ok.15 minut w 170*C (do "suchego patyczka").

Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.