Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Ciasto marmurkowe



Składniki (na blaszkę 21x11cm ):

  • 4 jajka
  • 2 łyżki maizeny (z lekkim czubkiem)
  • 1 łyżka zmielonych otrąb
  • 3-3,5 łyżki słodziku w proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • zapach waniliowy


Wszystkie składniki (oprócz kakao) wrzucić do miski i miksować ok 5-10 minut do uzyskania puszystej i białej masy. 2/3 ciasta wyłożyć do blaszki, a do reszty dodać kakao i porządnie wymieszać. Wylać na białą masę i patyczkiem pomieszać masy ze sobą. Piec w 170*C przez ok. 20 min-do "suchego patyczka". Wystudzić.

Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.