Składniki:
- 5 filetów piersi z kurczaka
- 2-2,5 łyżki kremowego serka
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, słodka papryka
- otręby pszenne-mielone
* sos:
- 1 mały jogurt naturalny
- 0,5 łyżki musztardy dijon
- 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
* marynata:
- 1 mały jogurt
- 1 łyżeczka musztardy dijon
Z podanych składników zrobić sos, odstawić do lodówki.
Jogurt połączyć z musztardą.
Piersi rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę, razem z pietruszką dodać do serka i dokładnie wymieszać. Każdą pierś posmarować serkiem i ściśle zwinąć.
Każdą roladkę najpierw namoczyć w jogurtowej marynacie, następnie obtoczyć w otrębach. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i delikatnie obsypać słodką papryką.
Piec w 200*C ok 30 min (do czasu, aż roladki upieką się w środku).
Smacznego!