Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Kotlety czosnkowe z cebulką



Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam mieszanki indyczo-wołowej)
  • 1 jajko
  • 4 cebule
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki otrąb (mieszanki)
  • sól, pieprz, czosnek granulowany


1 cebulę pokroić w drobną kostkę. Resztę pokroić w plasterki. Do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, otręby i przyprawy. Masę wyrobić. Smażyć kotlety. Pod koniec smażenia dodać pozostałą cebulę i podsmażyć na brązowo (podlewając delikatnie wodą-żeby cebula się nie przypaliła).

Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.