Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Śniadaniowa roladka


Śniadaniowa roladka
Można też wziąć ją do pracy jako przekąska i jeść ją bez ograniczeń.


Składniki:

  • 150g chudego białego sera
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 2 korniszony
  • 0,5 cebuli
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • duże plastry wędliny drobiowej


Cebulę i ogórek posiekać w drobną kosteczkę. Ser ugnieść widelcem z jajkiem, dodać cebulę, ogórek, sól, pieprz i jogurt. Wyrobić masę.

Plastry wędliny ułożyć na folii aluminiowej/folii spożywczej. Na środek wędliny nałożyć ser i uformować roladkę. Dokładnie zawinąć i wsadzić do lodówki.

Kroić w plastry.


Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.