Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego (wołowo-drobiowego)
- 1 cebula
- 4 duże pieczarki
- 250g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 1 mały przecie pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- oregano
- sól, pieprz
- opcjonalnie-koperek
Do mięsa dodac przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, obie papryki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, dodać pomidory i przecier pomidorowy. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i razem z pieczarkami podsmażyć na patelni po mięsie. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać do mięsa. Podgotować i odparować trochę sos. Dodać fasolkę i gotować ok 20min. Dodać oregano i dokładnie wymieszać. Podawać z posiekanym koperkiem.
Smacznego!