Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
3 luty


Cześć Kochane :)

Dziś byłam na pomiarach mojego ciała i jestem trochę podłamana 

O to moje wyniki:  Wzrost 158 wiek 26 lat  Waga 52,7 

tkanka tłuszczowa 28,5 % - (od 20-28 % to norma) więc jest źle :(

ilość potrzebnych kalorii na dzień to 1183

Reszta jest w normie.Ale ten poziom tkanki tłuszczowej mnie zmartwił.

Dobrze że powróciłam do ostrej diety. 10 lutego idę na ułożenie dla mnie jadłospisu z produktów które jadam.

Poniżej moje lista z którą pójdę do dietetyka :D jestem mega zmobilizowana !!!!

A jak u Was dziewczyny ? 

***********************************Produkty*****************************************

płatki owsiane górskie firmy melvit lub sante

banany; jabłka; gruszki; pomarańcze; mandarynki; grapefruty

mleko piatnika 2 %

twaróg piątnica 3 % mniej tłuszczy (100 g 81 kalorii)

twarożek do smarowania kanapek piątnica – naturalny bez jakiś dodatków

suszone owoce: śliwka; żurawina; czasem rodzynki

orzechy w łupinie: włoskie; laskowe; pistacje; migdały

słonecznik; pestki dyni;

gorzka czekolada wawel 90 % kakao lub 99 % kakao linder

sok pomidorowy pudliszki; sama robię świeżo wyciskane soki z sokowirówki przeważnie jabłko z marchewką

zupy (różny) gotowane przez mamę; przeważnie rosół; barszcz czerwony; zupa warzywna; zupa kalafiorowa itp

wafle ryżowe

pełnoziarnisty chleb na zakwasie (czasem sama piekę)

makaron kokardki pełnoziarnisty lubella

tuńczyk z puszki

łosoś z puszki lub wędzony

pomidory; ogórki; salata; kielki; papryka

ser (od wielkiego dzwona)

szynka z Wolarka

pasztek z Wolarka

parówki z szynki 93 % sokołów

Kasza jaglana; gryczana; ryż brązowy (czasami do obiadu zamiast ziemniaków)

ziemniaki w mundurkach gotowane na parze

dorsz gotowany na parze lub kurczak gotowany na parze

warzywa na patelnie

kiszona kapusta z wiaderka

ogórki kiszone; buraczki;

w sezonie letnim kefir i maślanka do koktajlu truskawki z bananem lub borówkami czy innymi owocami sezonowymi;

woda - muszynianka; nałęczowianka; cisowianka; magnesia;


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.