Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Przepis na chlebek z cukinii, frytki z dyni
piżmowej

Dziś w sumie od rana dosyć aktywny dzień: trening z Martą musiał dzisiaj wpaść z rana, czemu z rana? Łatwiej mi wtedy o mobilizację, nie odkładam tego na później. Potem trochę spraw związanych ze szkołą i już oficjalnie idę na kierunek dietetyk:)

Podaję przepis na chlebek bezglutenowy, wegański (niewiele składników): chlebek z cukinii

Jutro już powoli włączam do diety resztę warzyw i owoców. Kupiłam specjalnie jeżyny, świeże pomidory żółte, które smakują nieziemsko, więc pewnie będzie jutro omlecik ale nie wiem jeszcze czy na słodko czy słono. :D




śniadanie: jajecznica z kalafiora + pomidory z cebulą 

przekąska: dwa jabłka pieczone z cynamonem

obiad: sałatka z pomidorów + frytki z prawie całej dyni piżmowej (moja ulubiona)

kolacja: pewnie zrobię leczo na domowym przecierze pomidorowym




Na zdjęciu 1/3 frytek z dyni piżmowej z domowym sosem pomidorowym. 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.