Bardzo lubię warzywa na patelnię. Nie wiem jednak jak je doprawiać. Te saszetki, które są w niektórych rodzajach nie smakują mi...
Zwykle przygotowuję je z kostką rosołku, choć wiem , że rosołek jest "be"
Lubię je też z majonezem, sosem czosnkowym lub śmietaną.
Poradźcie mi drogie koleżanki jak te warzywka przygotować w inny sposób, aby były dobre, jakie przyprawy użyć?
Próbowałam także z przyprawami, ale nie smakują mi.....najlepiej tak jak powiedziałam majonez, sos czosnkowy lub śmietana.
Poradźcie, powiedzcie, jak je przygotowujecie????
A jeszcze wracając do tematu to z tych 3 "śmieci" które najlepiej wybrać jako lepsze zło?
monikaplu
9 listopada 2014, 08:58ja robię sos czosnkowy na bazie jogurtu greckiego i serka bieluch. Polecam pycha!!!
basia.lancut
8 listopada 2014, 22:33mój uniwersalny sos do sałatek to : jogurt naturalny + musztarda+ pieprz+ plus coś zielonego czyli koperek lub petruszka, Do jajek, ryb dodaję koperku , a do warzyw gotowanych dodaję pietruszki. OGÓLNIE UWIELBIAM ZIELENINĘ. POZDRAWIAM
araksol
8 listopada 2014, 16:59W życiu tego nie jadłam. Sama sobie przygotowuję mieszanki na które mam w danym momencie ochotę...
02mama08
8 listopada 2014, 15:39Ja lubię warzywa na patelni zakupione w Lidlu te z czerwona fasolą i małymi kolbami kukurydzy one są już doprawione ) Jeśli robię je sama to dodaję odrobinę oliwy posypuje je solą pieprzem ziołowym i odrobinę ziół prowansalskich duszę pod przykrycie aż puszczą soki :)
parla32
8 listopada 2014, 13:44Ja robie sos czosnkowy z joggurtv greckiego z czosnkiem,startym ogórkiem zielonym, sól, cytryną i koperek. Nawet dziś zrobiłam i juz stoi w lodówce i się przegryza
Emilka02920
8 listopada 2014, 12:47Ja wybieram śmietanę 12% dodaję czosnku koperku pieprzu trochę soli i czekam aż się przegryzie. Można dodać łyżeczkę majonezu ale na diecie z tego rezygnuję. No i wychodzi mi sos czosnkowy:)