No i musiało byc po takim obzarstwie na +.
No nic POSTARAM SIE. Wczoraj nagotowałam sobie zupki kartoflanki gdzie jedna porcja ma 200 kal. Zjem sobie ja w pracy na obiad i potem na kolacje.
Śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem i kiełkami
II sniadanie: kefir
Obiad: Zupka :)
Podwieczorek: szklanka kefiru, m,andarynka, 2 kromki chlebka chrupkiego
Kolacja: Zupka :)
....ALE CO?? Wrocilam do domu i zezarlam 2 drozdzowki :(
ZUPKA- ja robiłam z mniejszej ilości- jest Smaczniutka
Składniki:
? 4 ziemniaki
? ? szklanki zielonego konserwowego groszku
? 1 por/ biała część/
? 1 ? szklanki rosołu drobiowego
? 2 łyżki śmietany
? sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa
? 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, ugotować w drobiowym rosole i zmiksować. Pora białą część umyć, oczyścić i pokroić w talarki. Włożyć do garnka razem z groszkiem, połączyć z zupą, gotować jeszcze około 5-10 minut, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Na końcu dodać sok z cytryny i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z groszkiem ptysiowym, lub białym pieczywem.