Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Chili wegetariańskie


Składniki: 1 cukinia,1 papryka,1 puszka pomidorów krojonych,1 puszka fasoli czerwonej,cebula,czosnek,oregano,przyprawa ''chili con carne" ,2 łyżki koncentratu pomid.,łyżka jogurtu,odrobina sera tartego,szczypior.

Podsmażyć cebulę,dodać popkrojoną paprykę za chwilę cukinię,poddusić 5 minut i wlać pomidory z puszki,czosnek,przyprawy i dusimy jakieś 10 minut.Na koniec dodajemy fasole,koncentrat i gotowe.Dekorujemy łyżką jogurtu/śmietany,serem i szczypiorkiem.

Można dodać jeszcze mięso mielone,kukurydzę,białą fasolę.

  • UlaSB

    UlaSB

    27 marca 2014, 21:52

    Uwielbiam chili sin carne :) Ja dodaję do swojego mini kotlety sojowe i/albo tofu :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.