SKŁADNIKI:
(WYCHODZI OKOŁO 6 SZTUK)
300 GRAM MIĘSO MIELONE, 50 GRAM TARTY SER ŻÓŁTY,
2 ŁYŻECZKI CARRY,
2 ŁYŻECZKI MAGGY (PRZYPRAWA W PŁYNIE),
4 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK,
SZPINAK MROŻONY, TEN W KOSTECZKACH,
SPOSÓB WYKONANIA: WSZYSTKO OPRÓCZ SZPINAKU ZMIESZAĆ, FORMOWAĆ KULECZKI, A W ŚRODEK KAŻDEJ Z NICH WKŁADAĆ KOSTKĘ MROŻONEGO SZPINAKU. ZAKLEIĆ DOBRZE, UŁOŻYĆ W TEFLONOWYM GARNKU, DOOKOŁA GARNKA UŁOŻYĆ JESZCZE KILKA KOSTEK SZPINAKU, PRZYKRYĆ SZCZELNIE POKRYWKĄ I WSTAWIĆ NA MAŁY OGIEŃ NA JAKIEŚ 20-30 MINUT. MOŻNA PRZEWRÓCIĆ KOTLECIKI NA DRUGĄ STRONĘ, BY SIĘ ZRUMIENIŁY TROCHĘ.
SMACZNEGO!!!
P.S. DIETETYCZNE I SMACZNE, A POZA TYM ŁATWE W WYKONANIU. WYPRÓBOWAŁAM I DZISIAJ MAM JE NA OBIAD.
BUŹKA!!!
puchatekuszatek
29 września 2010, 21:23musi byc pyszne:)
goemon
29 września 2010, 15:38wygląda smacznie, a każdy niech robi tak jak uważa;] buzka Kalinka:-**
tutimama
29 września 2010, 15:25na spróbowanie tak... ale dietetyczne to bym tego nie nazwała... owszem z drobiowego już lepiej ale jak dla mnie to tej oliwy troche sporo jak na 300g miesa
tutimama
29 września 2010, 14:564 lyzki oliwy i ser i zwykłe mięso mielone to raczej dietetyczne nie jest... mięso ponad 900kcal , ser ok 150, oliwa aż 4 łyżki to 450kcal ... gdzie tu dieta?