Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
powoli przekonuję się do makaronu pełnoziarnistego


kurczę. trzeci tydzień na diecie, a ja już chyba piąty raz zjadam makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z tuńczykiem. dorzucam łyżeczkę cukru do gotujących się pomidorów i wychodzą naprawdę pyszne. nawet do makaronu się przekonałam. niedługo trzeba będzie zacząć kurs polubienia pełnoziarnistego ryżu. ;)

  • marmarta1

    marmarta1

    19 listopada 2018, 19:36

    Aż mi ślinka leci :D

  • Wiewiorka85

    Wiewiorka85

    15 listopada 2018, 21:57

    Super :) i szybciej sycące niż biały makaron.

  • Moonlicht

    Moonlicht

    13 listopada 2018, 22:54

    Ja polecam makaron gryczany z jakimś zielonym wyrazistym pesto o ile lubisz kaszę gryczaną. Ostatnio testowaliśmy też makaron z czarnej fasoli i było niesmacznie.

    • justyna3000

      justyna3000

      13 listopada 2018, 23:18

      o tą grykę to się boję. wczoraj piekłam chleb (zielony). smakowało i pachniało trawą. ;-/

  • snowflake_88

    snowflake_88

    13 listopada 2018, 22:46

    Próbowałaś pełnoziarnistego spaghetti? Prawie wcale nie czuć tego zbożowego posmaku w porównaniu do świderków, rurek albo wstążek jak na zdjęciu. Tylko odmierzyć trudniej jak ktoś nie ma wagi.

    • justyna3000

      justyna3000

      13 listopada 2018, 22:47

      próbowałam już wszystkiego, ale chyba musiałam dorosnąć. teraz już daję radę, ale początki były tragiczne. reakcja dokładnie taka sama jak reakcja dzieci na szpinak. ;-) ale idę do przodu. :-) dziękuję za radę! :-)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.