Jestem w domu u siebie. Jadłam jagodzianki z cukierni Magdy Gesler. Bardzo dużo jagód i super ciasto z kruszonką. Wiem że to nie miejsce na zachęcanie do jedzenia słodyczy, ale od czasu do czasu można zgrzeszyć.
Jutro od rana zakupy na rynku i ruszam z przetwórstwem na zimę. Miłego spędzenia czasu w weekend.
Bajbajka2022
31 lipca 2023, 14:25Apetyczne :)
dorotamala02
28 lipca 2023, 21:34Wyglądają apetycznie, mniam. Miłego zaprawiania jak wrócę z wakacji to też zacznę ale zrobię mniej bo jeszcze w piwnicy goszczą z ubiegłego roku. Pa:)))
mania131949
28 lipca 2023, 20:20Jagodzianek nie lubię, choćby były od nie wiem kogo., to mnie na "złą drogę" nie sprowadzasz:-)))). Mój mąż już ruszył z przetwórstwem. Kiedyś udało mu się kupić paprykę z promocji, mamy sporo marynowanej, dziś z naszych ogródkowych zbiorów wymodził coś na sałatkę. Ja ugotowałam i zamroziłam trochę fasolki szparagowej. Ogórki zakiszamy na bieżąco. Ja lubię robić przetwory, ale co roku robimy mniej.
Julka19602
28 lipca 2023, 20:39Masz rację trzeba weryfikować ilość przygotowywanych przetworów. Z ubiegłego roku zostało mi 50 słoików kiszonych ogórków. Będą na ogórkowa, ale w tym roku zrobimy mniej. Paprykę też kupię z promocji w biedronce lub markecie na przetwórstwo będzie taniej i mogę wybrać grubą. Niestety muszę obierać bo maż nie toleruje skórek.