Każdy posiłek w moim jadłospisie uważam za sycący (szczególnie śniadanie). Staram się, aby każdy posiłek składał się z jakiegoś warzywa lub owocu (ew. soku). Przy obliczaniu kaloryczności dań korzystam ze strony www.ileważy.pl i danych zawartych na opakowaniach produktów. Zdaję sobie sprawę, że nie powinnam jeść białego pieczywa, jednak pieczywo ciemne powoduje u mnie odruchy wymiotne.
ŚNIADANIE
(ok. 390 kcal):
Fitella Musli
Tropical 50 g - 219 kcal
Mleko
1,5% 250 ml (pełna
szklanka) - 113 kcal
Plasterki
świeżego banana 60 g (ok. pół średniego) - 57 kcal
II
ŚNIADANIE (ok. 200 kcal):
Bułka
pszenna 40 g - 109 kcal
Hochland Serek
topiony śmietankowy 25 g (jeden trójkącik) - 77 kcal
Plaster
papryki 60 g - 17 kcal
OBIAD
(ok. 500 kcal):
Sałatka:
•
szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 160 g - 163 kcal,
• kawałki
usmażonej piersi z kurczaka 85 g (przed usmażeniem jest to
130 g) - 128 kcal,
•
łyżeczka oleju rzepakowego do usmażenia piersi 5 g - 44 kcal (po
usmażeniu zawijam kawałki piersi w ręcznik papierowy i wyciskam, więc w
rzeczywistości oszczędzam trochę kalorii i tłuszczu),
• pół
średniej cebulki 50 g - 15 kcal,
• sos
czosnkowy (100 g jogurtu naturalnego, 10 g czyli łyżeczka
majonezu, wyciśnięty ząbek
czosnku, pół łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku) ok. 125 g
- 157 kcal
• pół
średniego pomidora 85 g - 13 kcal
PODWIECZOREK
(ok. 210 kcal):
• dwie
obrane pomarańcze 480 g (przed obraniem 660 g) - 211 kcal
KOLACJA
(ok. 220 kcal):
Omlet:
• jajo
klasy wagowej M 51 g - 71 kcal
• cukier
2,5 g (pół łyżeczki) - 10 kcal
• mąka
żytnia razowa 15 g (jedna łyżka) - 52 kcal
Butelka
soku marchwiowego Hortex Vitaminka 250 ml - 90 kcal
RAZEM:
ok. 1520 kcal, 67,5 g białka, 46 g tłuszczu, 201,7 g
węglowodanów
Pod koniec I
tygodnia diety jak na razie schudłam 1,5 kg bez większych ćwiczeń (jedynie
2 dni po 10 min.)