Witam
Dziś na wadze 58,4- świetnie;)Powolutku ale waga spada więc jest sukcesik
Kolejny przepis w stylu: Smacznie i zdrowo;)
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem,pomidorami i mozarellą
Składniki:
350 g makaronu razowego (np.świdry)
1 kulka mozzarelli - 125g
450 g mrożonego szpinaku
2 duże pomidory
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki bazylii
2 łyżeczki oregano
sól, pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente. Zanim się ugotuje przygotowujemy resztę :)
Rozgrzewamy
oliwę na patelni. Podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem przez około 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i
smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy bazylię i oregano, solimy i pieprzymy
do smaku. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy do momentu,
aż ser się rozpuści. Podajemy z makaronem.