Składniki:
- 9 pałeczek/udek z kurczaka
- 1,5 op dużego kefiru
- 1 cebula
- 5 pieczarek (jesli jesteś na proteinach możesz pieczarki ominąć)
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 0,5 łyżeczki curry
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 0,5 łyżeczki chili pieprzu cayenne
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki kolendry+0,5 łyżeczki białej gorczycy-rozgnieść w moździerzu
- sól, pieprz do smaku
Pałeczki obrać ze skóry, osolić i opieprzyć wg smaku. Kefir rozrobić z pozostałymi przyprawami. Zalać pałeczki. Dokładnie obtoczyć pałeczki kefirem. Na wierzch położyć plasterki cebuli i pieczarek. Wstawić do lodówki na min 1h (najlepiej na całą noc pod przykryciem). Piec w 180st ok.1,5-2h (w zależności od ilości i wielkości pałeczek).
Wg tego przepisu można również upiec udka, albo całe nóżki kurczaka.Fotka z przed:
a to po, bo już zrobione
Bardzo dobre tylko ostre, a ja takie lubię.
Pozdrawiam
WkrotcePiekna
13 listopada 2010, 16:59Wypróbuję wkrótce:)
golcia18
13 listopada 2010, 13:58Cóż za pychoty! Ja dziś robię też kurczaczka ale ze szpinakiem! Miłej soboty:):):)
Julietta21
13 listopada 2010, 13:36Zaraz poślinię klawiaturę;] cóż za pyszności Aaaaaaaaaaa, a ja jeszcze nawet śniadania nie zjadłam:D Kochana życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka,nie daj się rozłożyć i dziękuje za miłe słowa,pozdrawiam ciepło:):)
MONIK1978
13 listopada 2010, 12:44Podziwiam,że chce Ci sie tak pichcić ja zawsze idę na łatwiznę. Pozdrawiam.