PIERŚ Z MARCHEWKĄ
Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
2 marchewki
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
oliwa
Piekarnik
nagrzać do 160oC. Mięso umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Każdą
pierś przekroić wzdłuż na dwie płaskie części. Naczynie żaroodporne lekko
natłuścić oliwą. Ułożyć mięso i posypać solą i pieprzem. Marchewkę zetrzeć na
tarce o grubych oczkach, wyłożyć na mięso i posmarować majonezem. Wstawić do
piekarnika i piec 40 minut.
nie smarowałam naczynia żaroodpornego a wiekszość tłuszczu z majonezu wytopiła się i została w naczyniu
hanejowa
26 marca 2012, 07:52dobre.... nawet mojemu m smakowało.... Olcia współczuje... ja bez piekarnika to jak bez ręki
Olcia1975
26 marca 2012, 00:54A mnie się dzisiaj zepsuła kuchnia (a mam elektryczną) tzn. właśnie wysiadł piekarnik :/
czeresniaaa99
25 marca 2012, 22:31dzieki jutro zrobię
Charlee
25 marca 2012, 22:12Może spróbuję a dobre to ?; D