Składniki (ilość dowolna):
- gotowe tortille
- pieczarki
- cebulki od szczypiorku
- kawałek żółtego sera
- sól, pieprz
- odrobina oleju do smażenia
Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulki drobno pokroić. Na odrobinie oleju przesmażyć pieczarki doprawiając do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia wrzucić pokrojone cebulki. jeszcze chwile smażyć razem, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Teflonową patelnię rozgrzać. Położyć na niej tortille, posypać żółtym serem, pieczarkami i ponownie żółtym serem. Na wierzch nałożyć drugą tortille. Smażyć chwile z jednej strony, następnie, gdy ser zacznie się rozpuszczać, przełożyć placek na druga stronę. Smażyć do zarumienienia się. Podawać cieple.
ewela22.ewelina
2 stycznia 2013, 19:56wyglada rewelacja:D
kingusia138
2 stycznia 2013, 19:29Pyyycha :)))