Mleko
Na temat mleka jest duzo ciekawych informacji.
Doktor Eugeniusz Zbigniew Siwik, autorytet w dziedzinie ginekologii i położnictwa, Twierdzi, że zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym.
- Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi.
Kilka lat temu zrzeszająca pięć tysięcy członków międzynarodowa organizacja Lekarze na Rzecz Medycyny Odpowiedzialnej wydała oświadczenie, w którym ostrzega przed piciem mleka.
W 2001 roku nowozelandzki badacz doktor Corrie McLachlan ogłosił wyniki badań, z których wynikało, że mleko, a właściwie zawarta w nim kazeina (rodzaj białka), jest przyczyną chorób serca. Wnioski naukowca umieszczono w międzynarodowym internetowym serwisie o wymownej nazwie "No milk page"
Mleko jest jednym z najgroźniejszych alergenów pokarmowych. Ma aż pięć składników, które mogą być fatalnie tolerowane przez człowieka - przyznaje profesor Edward Tadeusz Zawisza, jeden z najwybitniejszych polskich alergologów, Ale groźne mogą być także zanieczyszczenia mleka, takie jak penicylina i białka pszenicy.
Przypuszczam ze kazdy mysli jak to przeciez mleko takie zdrowe!
To ktore kupujemy w sklepach nie..gdyz jest ono pasteryzowane- wlasnie proces pasteryzacji zamienia mleko w zupę pełną martwych, toksycznych bakterii, które zatruwają organizm. I powodują kolejne alergie.
Nie leczona alergia na mleko nie zawsze kończy się zgonem, ale może kończyć się poważną chorobą. Przewlekłe alergie pokarmowe, w tym także alergia na mleko, mogą pośrednio prowadzić do schorzeń ocznych, z zapaleniem rogówki oka włącznie - przyznaje doktor Anna Ambroziak ze Szpitala Okulistycznego w Warszawie.
Pionier nauki o żywieniu doktor Max Bircher-Benner o szkodliwości mleka trąbił już pod koniec XIX wieku (dziś w Zurychu istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą.
Dlaczego?
Mleko przede wszystkim krowie mleko jest bogate w kazeinę.
Dla człowieka jest ona bardzo szkodliwa, gdyż produkuje ona w organizmie ludzkim molekułę homocysteinę, której obecność powoduje blokowanie żył i tętnic oraz osłabienie tkanki łącznej, powoduje powstawanie guzow w roznych czesciach ciala, kamieni w nerkach, deformacje palcow rak, inne niestrawione skladniki mleka zostaja w naszych tkankach i sciegnach w postaci sluzu.
A sluz to substancja, ktora az roi sie od bakterii chorobotworczych
Ponadto z kazeiny... robi się guziki i kleje.
Kazeina to surowiec do produkcji kleju organicznego.
Mleko krowie, zawiera duże ilości hormonu wzrostu i jest przystosowane do szybkiego wzrostu tkanki mięśniowej i kostnej, ale z kolei "zaniedbuje" mózg, który w przypadku bydła nie ma tak wielkiego znaczenia jak w przypadku ludzi.
Mleko ludzkie jest przystosowane do szybkiego rozwoju kory mózgowej, ale znacznie mniejszego tkanki mięśniowej i kostnej.
Radze dodatkowo wrzuccie na google haslo:
Pij mleko a bedziezs kaleka
albo patrz tu:
http://www.eioba.pl/a84996/pij_mleko_bedziesz_kaleka_biala_smierc
http://www.onet.tv/mleko-tylko-dla-cielat,3937001,1,klip.html#
Parisss
31 stycznia 2010, 23:12Teraz nie wiadomo co jeść mleko nie dobre i wszystkie przetwory mleczne warzywa pryskane i owoce, nie wiem czy wierzyć tym badaniom i w ogóle ale mi tam teraz hormon wzrostu jest potrzebny :)
jbklima
31 stycznia 2010, 23:04witaj....ja zużywam w domu ..1litr mleka o,5% na tydzień....chyba mi nie zaszkodzi?