Idealny, gdy coś byś zjadła, a sama nie wiesz co
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Maya27kc
16 marca 2017, 22:52Próbowałam kiedyś zrobić taki budyń... ale wyszedł obrzydliwy xDDD nie potrafię obsłużyć kaszy jaglanej xDDD
Felicity27
17 marca 2017, 11:45A przepłukałaś w kilku wodach kasze jaglaną?
Maya27kc
17 marca 2017, 11:55tak, ale nie pamiętam ile razu :P teraz mam w domu płatki jaglane - zacznę od nich ;) kasza to jeszcze nie mój poziom :P
Felicity27
17 marca 2017, 11:57Haha :) To ja na początku dodawałam dużo miodu aby przebić się przez ten specyficzny smak ;) Teraz już nie muszę kombinować z miodem ;) Mnie znowu płatki jaglane średnio podchodzą ;)
angelisia69
15 marca 2017, 13:27ja robie podobne na sniadanko,ale ostatnio na kakaowe mnie wzielo.Wyglada pysznie
Felicity27
15 marca 2017, 19:03Ja też na zmianę robię czekoladowy i waniliowy, ale zwykle na deser, na śniadanie nie jadłam ;)
Greta35
14 marca 2017, 21:25jak taki pyszny deserek zrobic??...slinka leci
Felicity27
14 marca 2017, 23:34Gotuję 2 woreczki kaszy jaglanej (uprzednio dobrze trzeba umyć w wodzie). Przekładam do miski, dodaję mleko sojowe waniliowe, łyżkę miodu i rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Jeśli kasza jest byt gęsta, dolewam trochę mleka lub soku aby uzyskać pożądaną konsystencję. Przekładam do szklaneczek i schładzam. Przed podaniem układam owoce lub polewam domowym sokiem malinowym/jagodowym :) Pycha!!! :)
Greta35
15 marca 2017, 07:43Dziekuje, napewno wyprobuje :)