Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Budyń z kaszy jaglanej i jagodami


Idealny, gdy coś byś zjadła, a sama nie wiesz co :D

  • Maya27kc

    Maya27kc

    16 marca 2017, 22:52

    Próbowałam kiedyś zrobić taki budyń... ale wyszedł obrzydliwy xDDD nie potrafię obsłużyć kaszy jaglanej xDDD

    • Felicity27

      Felicity27

      17 marca 2017, 11:45

      A przepłukałaś w kilku wodach kasze jaglaną?

    • Maya27kc

      Maya27kc

      17 marca 2017, 11:55

      tak, ale nie pamiętam ile razu :P teraz mam w domu płatki jaglane - zacznę od nich ;) kasza to jeszcze nie mój poziom :P

    • Felicity27

      Felicity27

      17 marca 2017, 11:57

      Haha :) To ja na początku dodawałam dużo miodu aby przebić się przez ten specyficzny smak ;) Teraz już nie muszę kombinować z miodem ;) Mnie znowu płatki jaglane średnio podchodzą ;)

  • angelisia69

    angelisia69

    15 marca 2017, 13:27

    ja robie podobne na sniadanko,ale ostatnio na kakaowe mnie wzielo.Wyglada pysznie

    • Felicity27

      Felicity27

      15 marca 2017, 19:03

      Ja też na zmianę robię czekoladowy i waniliowy, ale zwykle na deser, na śniadanie nie jadłam ;)

  • Greta35

    Greta35

    14 marca 2017, 21:25

    jak taki pyszny deserek zrobic??...slinka leci

    • Felicity27

      Felicity27

      14 marca 2017, 23:34

      Gotuję 2 woreczki kaszy jaglanej (uprzednio dobrze trzeba umyć w wodzie). Przekładam do miski, dodaję mleko sojowe waniliowe, łyżkę miodu i rozdrabniam blenderem na jednolitą masę. Jeśli kasza jest byt gęsta, dolewam trochę mleka lub soku aby uzyskać pożądaną konsystencję. Przekładam do szklaneczek i schładzam. Przed podaniem układam owoce lub polewam domowym sokiem malinowym/jagodowym :) Pycha!!! :)

    • Greta35

      Greta35

      15 marca 2017, 07:43

      Dziekuje, napewno wyprobuje :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.