Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Jeść i chudnąć czyli "ujemne kalorie"


Tak zwane "ujemne kalorie" zawarte są w następujących produktach:

Warzywa: fasola szparagowa, szparagi, karczochy, cykoria, dynia, kapusta, sałata, marchew, ogórek, papryka, rzodkiewki, brokuły, papaja, kalafior, cukinia, rzepa;

Owoce: grejpfruty, pomarańcze, cytryny, truskawki, żurawiny, borówki, jagody, mango, brzoskwinia, jabłko, limonka, mandarynka, ananas, maliny, melon;

Zioła i zielone warzywa: sałata, seler, estragon, szczaw, koperek, pietruszka, cebula, por, szpinak, bazylia, mięta, tymianek, szałwia, czosnek, mniszek lekarski.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.