Witam Was serdecznie,
najczęstszą formą w jakiej spożywam śniadania są płatki owsiane żytnie, pszenne- wszelkie mieszanki- z mlekiem. Wieczorem przygotowuję mieszankę płatków i zalewam gorącą wodą. Rano są gotowe do spożycia. Bardzo rzadko gotuję je w mleku przez 3 min. Na tę porę roku, wolę wersję zalaną zimnym mlekiem, dlatego też płatki przygotowuję wieczorem dnia poprzedzającego. Dodaję do nich świeże owoce jakie tylko mam obecnie w domu i na jakie mam ochotę. Ażeby posłodzić sobie troszkę życie, dodaje rodzynki i wiórki kokosowe. Uwielbiam w owsiance również migdały czy orzechy włoskie, brazylijskie.
Świetną opcją do wersji z jabłkiem jest dodanie cynamonu! MNIAM!
Czytam wiele przepisów, gdzie dziewczyny dodają do owsianki kakao, ja jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną i na pewno spróbuję :)
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.