Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
quenelle co to takiego?


A więc jest specjalnosc kulinarna z lyonu, moga występowac w róznych wariacjach smakowych jednak tradycyjne skłądają się z gruboziarnistej mąki przennej masła jajek i mleka. Kupuje się to gotowe i ja robię właśnie z sosem beszamelowym na koniec dodaje trochę pasty pomidorowej żeby miało łososiowy kolor polewam quennelki i do piekarnika na ok 30min, pyszne i szybkie no i nie trzeba się narobic:) Wiec jak będziecie koedys w Lyonie to polecam!! serwują w kazdej restauracji:)
i tutaj fotka

a tutaj gotowe danie

EDIT 15/20 zaliczone
  • sylwia761976

    sylwia761976

    12 sierpnia 2012, 11:19

    musze kupic i sprobuje je zrobic;)pozdrawiam

  • Olcia1975

    Olcia1975

    12 sierpnia 2012, 03:34

    Wygląda bosko ... dżizzzzzzzzzzzz ja ciągle o żarciu myślę ;(

  • paauulinaa

    paauulinaa

    11 sierpnia 2012, 13:01

    smacznie :D

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.