A więc jest specjalnosc kulinarna z lyonu, moga występowac w róznych wariacjach smakowych jednak tradycyjne skłądają się z gruboziarnistej mąki przennej masła jajek i mleka. Kupuje się to gotowe i ja robię właśnie z sosem beszamelowym na koniec dodaje trochę pasty pomidorowej żeby miało łososiowy kolor polewam quennelki i do piekarnika na ok 30min, pyszne i szybkie no i nie trzeba się narobic:) Wiec jak będziecie koedys w Lyonie to polecam!! serwują w kazdej restauracji:)
i tutaj fotka
a tutaj gotowe danie
EDIT 15/20 zaliczone
sylwia761976
12 sierpnia 2012, 11:19musze kupic i sprobuje je zrobic;)pozdrawiam
Olcia1975
12 sierpnia 2012, 03:34Wygląda bosko ... dżizzzzzzzzzzzz ja ciągle o żarciu myślę ;(
paauulinaa
11 sierpnia 2012, 13:01smacznie :D