Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
dzień 4 postu


No cóż przez zimę nieźle się utuczyłam glutenem. Waga skoczyła ostro do góry i pokazywała sporo ponad 80 kg. Od Środy Popielcowej jestem na diecie Dąbrowskiej i po pierwszym dniu było 79,9 po drugim 78,9 a dzisiaj po trzecim rano czwartego 78,5. Czuję się kiepsko ledwo zwlekłam się z łóżka ale dam radę :-).

  • cliffo

    cliffo

    15 lutego 2016, 07:03

    Komentarz został usunięty

  • NewShape2017

    NewShape2017

    14 lutego 2016, 14:41

    Życzę zdrowia :-)

  • NewShape2017

    NewShape2017

    14 lutego 2016, 14:40

    Witam serdecznie tak juz lepiej a raczej jak w zyciu raz lepiej a raz gorzej. Ja tez mam nie tolerancii sporo trudno mi ograniczyc te produkty bo nie moge jajek i przez to nawet jak jem teoretycznie ok to wygladam jak bym sie nazerala Bog wie czym no i te wahania hormonow...Ale damy rade.

  • Arnodike

    Arnodike

    14 lutego 2016, 13:23

    trzymam kciukasy i dokooptuję się do ekipy WO od czwartku. Trzymaj kciuki bo to trzeci antybiotyk ale tym razem może się uda ;-). Powodzenia

  • cliffo

    cliffo

    13 lutego 2016, 15:50

    mam nietolerancję ja kiedy nie jem glutenu zjadam zamiennie sporo węglowodanów w postaci kasz gryczanej, quinoa, jaglanej, bezglutenowych płatków owsianych ale wtedy nie mam tendencji do obrzęków i zatrzymywania wody, które natychmiast pojawiają się po zjedzeniu odrobiny nawet glutenu

  • angelisia69

    angelisia69

    13 lutego 2016, 13:52

    a masz nietolerancje glutenu lub celiakie?bo tak naprawde nie gluten tuczy a puste weglowodany,ograniczajac gluten ograniczasz tym samym weglowodany i dzieki temu spada waga.

    • Arnodike

      Arnodike

      14 lutego 2016, 13:26

      jest też forma bezobjawowa charakteryzująca się obrzękami /nasila stany zapalne w naczyniach i stawach/ i upośledzająca wchłanianie w jelitach, Testy niczego nie wykazują, natomiast odstawienie daje poprawę.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.