- 500 g sera białego 0% (ja dałam piątnicy twaróg wiejski)
- 2 jajka
- 6-8 łyżek mąki kukurydzianej
- szczypta soli
Wymieszać i wyrobić wszystkie składniki (konsystencja będzie podobna jak na kopytka - ser się trochę marze), kroić jak kopytka i wrzucać na wrzątek. Gotować do wypłynięcia, nie dłużej bo się rozwalą.
niunia555
24 listopada 2010, 15:21Pysznie wygladaja, moze kiedys sie skusze i tez sobie zrobie... Pozdrawiam
muffinka.lublin
18 listopada 2010, 11:01i tego mi było trzeba, jak tylko będę miała warunki, zabieram się za to. Urozmaicę może sosikiem pieczarkowym. Już mi ślinka cieknie :))
niunia305
17 listopada 2010, 15:03:)
iZaCzArOwAnYmOtYlEki
17 listopada 2010, 08:57Pozdrawiam miłego dnia :)