Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Bąź piękna mimo wieku.


Dlatego dziś byłam u stomatologa. Znów dwie ampułki znieczulenia, znów mam z głowy 3-4 godziny  zanim "wrócę" do siebie.  Tak, mam wrażliwe dziąsła,nawarstwiający się kamień w tempie szybkim, a zatem  to znieczulenie jest niezbędne. To raczej od tej zimnej wody lecącej z wężyka czy zimnego powietrza dmuchanego na dziąsła. Ale pani doktor jest zadowolona ze mnie, "znamy się" od prawie 10 lat, dziś chyba jakąś zniżkę zastosowała, bo  chyba mniej zapłaciłam.:). Wizyta w bibliotece, znów  8 książek . Bez czytania nie wyobrażam sobie życia. Wizyta w bibliotece jest dla mnie samą rozkoszą:p Pogoda dziś wspaniała, wprawdzie lekko chmurki przesłaniają niebo i słońce, ale jest ciepło, wróciłam nawet do jasnych spodni .  Wczoraj oglądałam  Masterchefa, dużo ludzi ze Śląska. Mam zamiar zrobić faszerowane ziemniaki oraz gołąbki z kaszą gryczana i  wędzonką. Oczywiście bez takiej ilości tłuszczu jak  w programie. Kiedyś byliśmy z mężem w Jastrzębiej Górze w ośrodku, do którego przyjeżdżali także  dyrektorzy kopalń na wczasy odchudzające. Pani od masażu zeznała, że są co roku, chudną kilka kilogramów, a potem wracają do swych śląskich kobiet i do sposobu odżywiania. I tak w kółko. Przynajmniej  interes się kręcił!

  • Magdalena762013

    Magdalena762013

    25 września 2017, 19:15

    Ja tez oglądałam Master Chefa. Jestem pod wrażeniem tej śląskiej gwary chłopaków. Fajnie odnajduje sie w niej niemieckie słowa. Znieczulenia sama nie biorę, ale jak widać - moze być rożna sytuacja.

  • .Rosalia.

    .Rosalia.

    25 września 2017, 14:43

    Hahahah, no faktycznie, mamy wyjątkową tłustą kuchnię - no bez rolady, gumiklyjz i zołzy to nie ma niedzieli :D

    • Campanulla

      Campanulla

      26 września 2017, 17:17

      Możesz przybliżyc te potrawy?

    • .Rosalia.

      .Rosalia.

      26 września 2017, 17:23

      Rolady, kluski i sos :p jeszcze dodać do tego modro kapusta, no i taki tradycyjny niedzielny obiad :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.