Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Dzień 1.


Witam wszystkich,

Dziś tradycyjny polski urlop, aczkolwiek mój TŻ polakiem nie jest. Remont kuchni zawitał z nas,a że lubimy robić wszystko sami to dziś zakończyliśmy kłaść płytki i fugować. Jutro ciąg dalszy kuchennych rewolucji.

A jak wam minął dzień?

Jedzeniowo bez grzechu. Co prawda nie jestem typem 5 posiłków dziennie a 2-3 ale większych. Może i wy stosujecie taką zasadę.  Z racji diety niskiego IG wybrałam sobię takie produkty na jakie naszła mnie ochota i by oko też było zadowolone. 

Tak więc:

Posiłek nr.1 to herbata ziołowa plus makrela 200g. ok. 500 kcal

Posiłek nr.2 Sałatka z pomidorem ( 300g),serem feta (200g), bazylią ( 35g) i oliwkami ( 70g) ok.700 kcal.

Co do napoi. Nie rezygnuje z Coli Zero.  Wiem wiem,sam syf. Ale trochę przyjemności w diecie być musi.

Makro:

Węglowodany 10g - 3%

Tłuszcze 96g - 71%

Białko 79g - 26%

Liczone aplikacją MyFintnessPal. Żadna reklama,ale łatwa w obsłudze do prostych obliczeń. Kalorie ok 1200- 1250.

Samopoczucie dobre,nie chce mi się spać i brak wzdęć.

Miłego wieczoru😘

  • Użytkownik4069352

    Użytkownik4069352

    16 czerwca 2020, 05:48

    Komentarz został usunięty

  • Użytkownik4069352

    Użytkownik4069352

    16 czerwca 2020, 05:48

    a cwiczenia podkrecający ujemny bilans kalorycznosci dnia bo w jadle na 1200 to sie długo nie pociągle trza oscylować na poziomie oki 2000 a nadrabiać systematycznymimi codziennymi cwiczeniami o spalaniu 500-1500 kcal i waga powinna spadać taak 1kg/tydzień czego i ci zycze -tomek

    • Biomedka

      Biomedka

      16 czerwca 2020, 13:32

      do cwiczeń jestem totalnym leniem ^^

  • CzarnaOwieczka85

    CzarnaOwieczka85

    15 czerwca 2020, 23:10

    Ja tez pijam cole zero. Nie moge sobie wszystkiego zalowac....

  • Janzja

    Janzja

    15 czerwca 2020, 22:48

    Dobre, spisałam składniki na sałatkę, ja jestem totalny tłuk sałatkowy i nawet najprostsze muszę mieć podane na tacy :).

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.