Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Uważaj co mówisz bo może się spełnić


w moim przypadku ...uważaj co wysyłasz. Jak się zwaliły Wężyki w sobotę, to obiecałam młodemu nowe ciasto, zebrę porzeczkowo kokosową, ale powiedziałam że chyba zrobię ją na środę. Kurcze , zapomniałam o dzisiejszej konferencji a dodatkowo przecież w niedzielę mi się plan obowiązków zmienił. Więc raz dwa wczoraj zrobiłam świąteczną zebrę i spód do chmurki. A jak już świąteczne ciasto skończyłam to wysłałam dziecku mmsa. dostałam odpowiedź " postaram się przyjechać". Słowne dziecko, słowne co jest charakterystyczne dla Majowego gatunku , przyjechał ....całą rodzinką...ba nawet pudło własne na próbki do testowania przywieźli no i 1/3 powierzchni blachy poszła w pi....u albo i 5 km dalej. Ale wybaczam, albowiem godzinę później ukazała się " publiczna recenzja" takiej oto treści : A ciasto mniam , mniam . Kwaskowe, dobrze nasączone , z delikatną śmietaną , ozdobione kokosową pierzynką i rafaello mmm mm.... już nie ma . A próby były słuszne 

Po takiej recenzji i ja przetestowałam kawałek ...ciekawe jak ciasto będzie się miało dzisiaj , bo jeszcze jeden " tester czeka na przywleczenie próbek do badania :D

Dzisiaj mnie mało będzie , zaraz mykam do PUP, potem na wściekanie, potem muszę skończyć chmurkę ( prawie bo galaretkę z malinami wylać na spód) a wieczorem z materiałem testowym lecę na konferencję prasową Zielonych i znowu ...dzisiaj jestem latawicą. Życzę wam miłego wtorku a na koniec ...obrazeczek . Świątecznej zebry kokosowo porzeczkowej . 

  • holka

    holka

    7 grudnia 2017, 21:02

    Ojej jadłabym to ciacho! A co to jest "wściekanie"?

    • Beata465

      Beata465

      7 grudnia 2017, 22:31

      wściekam się na siłowni :D

  • WiktoriaViki

    WiktoriaViki

    29 listopada 2017, 21:08

    a daj spokój, ale narobiłaś mi apetytu i to na dobranoc heheh buźka:))))

    • Beata465

      Beata465

      29 listopada 2017, 21:34

      Przepis już na blogu :P działaj...niekoniecznie przed snem

  • tagitelle2

    tagitelle2

    29 listopada 2017, 19:14

    tak z ciekawosci ? to sa 2 rozne smaki tego ciasta ,czy krwistosc porzeczki jest mniej dostrzegalna w kawalku po lewej stronie ?

    • Beata465

      Beata465

      29 listopada 2017, 19:52

      w cieście są dwa smaki ...czarna porzeczka na to warstwa śmietany kremówki z serkiem mascarpone ...może faktycznie dżem rozłozył się nieregularnie :D

  • tagitelle2

    tagitelle2

    29 listopada 2017, 19:13

    Slodkosci nie moge lubic i to szczegolnie takie "drapacze chmur" ale ta kwaskowata czarna porzeczka mowi mi ze mam "byc na tak" ;-)

  • aniaczeresnia

    aniaczeresnia

    29 listopada 2017, 15:45

    Chetnie bym to Twoje ciasto potestowala ;-)

    • Beata465

      Beata465

      29 listopada 2017, 16:04

      smętne szczątki pozostały ale...mogę cię zapisać na następne testowanie :P

  • Cindy1111

    Cindy1111

    29 listopada 2017, 04:12

    Pyszności. Dobrze, że nie w moim zasięgu :).

    • Beata465

      Beata465

      29 listopada 2017, 06:09

      wynoszę pomału :D a i małż się przyłączył do konsumpcji

  • izabela19681

    izabela19681

    28 listopada 2017, 20:28

    Kurde język mi ucieknie :)

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 21:10

      pozwól mu...niech leci

  • helmate

    helmate

    28 listopada 2017, 18:39

    Jejku te Twoje ciasta poezja smaku i treści -cały czas rozwijasz się -pozdrawiam

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 21:10

      muszę...przybywa chętnych :D ( nie tylko do testowania)

  • Magdalena762013

    Magdalena762013

    28 listopada 2017, 17:37

    Zebra wyglada smakowicie, choc tez jej przechylenie wskazuje na jakiś poślizg na którymś pietrze. A moze to takie ujęcie? Duzo musiałaś sie narobić przy tym?

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 21:09

      przechyliło się bo duży kawałek przekroiłam na pół a potem rozsuwałam ..żeby było lepiej widać...robi się szybciutko bo to na ...herbatnikach kakaowych :D

  • waniliowamufinka

    waniliowamufinka

    28 listopada 2017, 15:32

    Zatopiłabym zęby jak każda w takim cieście. Jednak przekupiłabyś mnie pieczonym mięsem hihi

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 16:00

      :D:D no problem

  • Ta-Zuza

    Ta-Zuza

    28 listopada 2017, 13:34

    Czym domyć zaślinioną klawiaturę..???;))

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 13:40

      hmmm...dobrze byłoby wylizać, żeby jednak nic nie uronić :D:D a ciasto naprawdę smakowite i ...leciutkie

    • Ta-Zuza

      Ta-Zuza

      28 listopada 2017, 14:45

      Daj przepis, proszę! Piernik staropolski według Beaty;) już mi się terminuje w lodówce, a to-to na fotce wygląda na tyle dobrze, że grzechem byłoby nie spróbować;)

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 14:58

      Dziewczyny wrzucę, wrzucę, obiecuję ...postaram się we czwartek, będę miała trochę czasu ...jutro pół dnia jestem w Warszawie :D

  • .Wiecznie.Gruba.

    .Wiecznie.Gruba.

    28 listopada 2017, 13:13

    O matko ale bym pojadla hehe jest gdzieś przepis w Internecie na to ciacho??? Wyglada rewelacyjnie

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 13:40

      jeszcze nie wrzuciłam ale postaram się zrobić to jak najszybciej ( przepis z którego korzystałam ...zmodyfikowałam nieco) :D

    • .Wiecznie.Gruba.

      .Wiecznie.Gruba.

      28 listopada 2017, 20:32

      To czekam :)

  • Nattiaa

    Nattiaa

    28 listopada 2017, 10:54

    proszę daj przepis, a obiecuję, że go zrobie choćby nie wiem jaki trudny był, jakże to moje smaki eh eh eh

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 12:02

      bardzo proszę....ciasto robi się bardzo szybko, właśnie je testuję , drugiego dnia ...jest ok , nie rozpada sie a tego się bałam, tylko trzeba je trzymać w chłodzie. Przepis najszybciej wrzucę we czwartek... bo mam dużo zajęć:D

  • Ankarkaa

    Ankarkaa

    28 listopada 2017, 09:13

    Ślinotoku dostałam :-)))

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 12:03

      dobre jest ..wilgotne, niesłodkie :D:D mniam no i robi się szybciutko

  • paniania1956

    paniania1956

    28 listopada 2017, 09:10

    Miam mniam, wygląda smacznie:)

    • Beata465

      Beata465

      28 listopada 2017, 12:03

      i takie jest

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.