Ekojabłek, przepysznych ekojabłek dostarczanych wprost na korpobiurko.
Worki po 5 kg: za dużo na tydzień, za mało na dwa.
Nie chcę szarlotki z cukrem i mąką.., nie chcę duszonych na zimę., chcę teraz coś upieczonego w muffinowych foremkach, coś wytrawnego, coś z kaszą.
Nic nie znalazłam, eksperymentuje
Próba nr 1: ponad 1kg (tak na oko) jabłek podduszone z odrobiną soli i trochę mniej niż jedną szklanką kaszy gryczanej niepalonej. I plan jest taki, żeby to upiec z dodatkami, które mi podpowiecie, tak, żeby przepyszny ciastochlebek z tego wyszedł.. bez cukru, mąki i jajek, mogą być drożdze nieaktywne i różne pestki i różne nasiona...??
Piątek: 20 km rower +
wieczorem w klubie:
1. Martwy ciąg: 35kg x 15, 3 serie,
2. Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej: 7 kg x 15 x 3 serie
3. Ściąganie wyciągu poziomego: 25 kg x 15 x 3 serie,
4. Wykroki chodzone 5 kg w ręce: 10x kazda noga x 3 serie,
5. Wznosy tułowia na ławce rzymskiej 20 x 3 serie,
I godzina ABT
Sobota + niedziela: 1h TBC + jazda rowerowa = 82 km
Poniedziałek: 20 km rower +
zestaw brzuch_tric w południe x 4
5 minut orbitreka na rozgrzewkę: 20 x spinanie brzucha na ławce skośnej z talerzem 5 kg, odwrotne pompki 3x 15, 3x 10 podciąganie nóg w zwisie na drążku, russian twist 5kg 20x na każdą stronę.
barbra1976
21 września 2018, 21:49Z palonej chleb nie wyjdzie bo jest niezywa i nie będzie fajnie fermentowac.
Naturalna! (Redaktor)
18 września 2018, 11:59mi do jabłek pasuje kasza jaglana. jadłam wczesniej jaglankę ze smażonymi na maśle jabłkami. ani grama cukru. tylko cynamon. dla mnie bomba! muszę zrobić. no i ja mam cały worek cykorii i dokupiłam wczoraj pora, bo planuję zrobić pierwszy raz zupę z cykorii z dodatkiem jabłka. ciekawe jak wyjdzie. a ocet jabłkowy nie kusi Cię, żeby zrobić? :)
beaataa
18 września 2018, 13:58Nie pomyślałam o occie, a teraz za późno. Są podduszane z garcią kaszy gryczanej, a wieczirem coś tam dodam i muffiny wytrawne upiekę.
beaataa
18 września 2018, 19:52Ja od czasu do czasu robię zupę krem z jabłek, selera i cebuli.. pychota:)
Naturalna! (Redaktor)
18 września 2018, 20:15no ja bym tskich jabłek sobie troszkę ukisiła na próbę :)
aniaczeresnia
21 września 2018, 08:41Wow, musze ta zupe sprobowac!
Naturalna! (Redaktor)
21 września 2018, 11:09a ja wczoraj zrobiłam tę swoją z cykorii, pora i jednego jabłka ; oświadczam, że niedobra :((( za gorzka. co nie przeszkodziło mi w zjedzeniu całego garnka ;) :DDDD
zlotonaniebie
18 września 2018, 06:31Jem teraz dużo jabłek, bo mam takie twarde, chrzęszczące. Ale jem na surowo. Czasem piekę w całości, dla mnie delicja, ale one mają dodatki. Starte jabłko dodane do każdego wypieku nadaje mu wilgotności, więc powinno się udać z chlebem gryczanym i ziarnami. Na nowatorski przepis nie mam pomysłu, choć mam parę książek o jabłkach. Ale jeszcze poszukam jakby co. Naprawdę nie dasz się skusić na szarlotkę?
beaataa
18 września 2018, 07:06Mój jabłkowy chleb będzie miał odwrócone proporcje = bardzo dużo jabłek i trochę tylko kaszy, otręby, jedno jajko i płatki drożdżowe nieaktywne (pierwszy raz).. Nie chcę piec szarlotki, bo nie chcę jeść szarlotki:)
zlotonaniebie
18 września 2018, 07:19Jeszcze jest coś takiego jak "ser jabłkowy", to chyba litewski przepis. Robi się go z cukrem lub miodem, ale pewnie można dodać jakieś słodkie zamienniki typu daktyle. Suszy się przecier do twardości jaką się lubi. Jadłam kiedyś to w jakiejś fundacji i było przepyszne. Wiem, że nie o to Ci chodzi, ale tak sobie napisałam, bo mi się przypominało przy piciu porannej kawy:))
beaataa
18 września 2018, 19:51Zerknęłam z ciekawości ?? ale to przeciwieństwo moich potrzeb:)
barbra1976
17 września 2018, 23:44O kurde, mam mega przepis, ale nie na wytrawne. No ale se możesz zmodyfikować.
Alicja19900
17 września 2018, 23:40A ja tylko szarlotki i jabłka pod kruszonką. Ale wszystko w wersji bez cukru i mąki, za to że zdrowymi zamiennikami. Papierówki i inne polpapiwrowe jabłka nie nadają się do niczego innego.
Naturalna! (Redaktor)
18 września 2018, 12:00to z czego robisz kruszonkę jak bez mąki? :)
Alicja19900
18 września 2018, 18:41Normalnie, migdały, siemię lniane, płatki owsiane, syrop z agawy i trochę masła albo oleju kokosowego. Milion razyepsza od mącznej.
Naturalna! (Redaktor)
21 września 2018, 11:10ja robiłam z mąki migdałowej i z wiórków koko, ale tej wersji z owsianymi nie znałam :)
Ajcila2106
17 września 2018, 22:17Ojojoj...to tylko Gezunia może Ci pomóc...z jej wyobraźnią i doświadczeniem w eksperymentowaniu...:) Ja jestem niestety mało twórcza:( Nadaję się tylko na kopistkę:( Powodzenia...:)