Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
przetwory=starość? nuda?


Kiedyś, kiedyś robienie przetworów było dla mnie jednoznaczne z nudą(slina) i czymś pomiędzy wiekiem średnim i starością i zniewoleniem kobiety, która zamiast xxxx (tu trzeba wstawić sobie wszystkie ekscytujące rzeczy, które przyjdą nam do głowy, że można robić(impreza) (muzyka) ]:>) stoi w gorącej kuchni bez końca i miesza i kroi i gotuje słoiki zawinięte w gazetę, żeby nie popękały. 

A teraz właśnie taka jestem. Uwielbiam sama nazrywać aronii, albo po drodze z pracy spotkać torby jabłek z tabliczką "Do zabrania" - tak, mam takie miejsce:) i w domu przerabiać to na konfitury, nalewki i co tylko mi w duszy zagra. Słodzone tylko trochę miodem, albo stewią, nie mające nic wspólnego z gotowcami z tesco.

Uwielbiam dawać je w prezencie moim wnukom i rozpływam się jak S. mówi, że to "za dobre" nawet(puchar).

Sobota: 10 km rower, godzina TBC (instruktor po urlopie z nowymi pomysłami i energią=zakwasy jak nigdy), godzina sztang, trochę odpoczynku w pociągu i 40 km przez lasy i pola gdzieś pomiędzy Bugiem i Narwią z przerwą na olbrzymiego, smażonego sandacza. I ognisko(noc). Cudownie:D

Niedziela: 40 km rower, zbieranie aronii i ścinanie drzew, których nie chcemy mieć - odpoczynek w pociągu - co jakiś czas ulewy(deszcz), na szczęście jak byliśmy schowani.

  • _Pola_

    _Pola_

    6 września 2016, 18:32

    Ej ja się staro nie czuję a właśnie ketchup z cukinii produkuję :P

  • kasperito

    kasperito

    6 września 2016, 11:43

    przetwory własne - dobra sprawa, aktywna z Ciebie osóbka :-)

  • diuna84

    diuna84

    6 września 2016, 10:04

    Aktywność wielki plus. Przetwory- bezcenne ! :) Uwielbiam ten czas :)

  • Milly40

    Milly40

    6 września 2016, 06:13

    No nieeeeeee

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.