Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smakowicie
1 grudnia 2014
KOPERKOWY:
---------
350 g jogurtu naturalnego
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Koperek drobno posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wymieszać z jogurtem.
Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać odrobiną koperku.
MUSZTARDOWY:
-----------
350 g jogurtu
2 łyżki ostrej musztardy
szczypta curry
szczypta kardamonu
szczypta pieprzu kajeńskiego
Jogurt łączymy z musztardą, doprawiamy curry, kardamonem i pieprzem.
Przed podaniem posypać curry.
POMIDOROWY:
----------
350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki keczupu
szczypta ostrej papryki
szczypta słodkiej papryki
sól, pieprz
Jogurt wymieszać z przecierem pomidorowym i keczupem.
Doprawić paprykami, sola i pieprzem.
Przed podaniem całość delikatnie posypać słodką papryką.
kasiakasia71
1 grudnia 2014, 20:20Szalejesz kulinarnie :) Pozdrawiam
jasia242
1 grudnia 2014, 18:00to do picia czy to sosy? .Serdecznie pozdrawiam. Ja jogurt tylko z moimi dżemami.
barbarossa1976
1 grudnia 2014, 18:29to sosy
Grubaska.Aneta
1 grudnia 2014, 17:53Koperkowy uwielbiam :)))!