Pieczona łopatka wieprzowa - składniki: łopatka wieprzowa - 1.5 kilogramów Przyprawa do mięs Knorr słonina - 6 plastrów czerstwa bułka - 2 sztuki mleko - 200 mililitrów jajko - 1 sztuka świeży rozmaryn - 1 pęczek świeży tymianek - 1 pęczek majeranek - 30 gramów sznur do związania mięsa 1. Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn. 2. Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tymianek oraz rozmaryn, namoczoną bułkę i jajko. Całość energicznie wymieszaj. 3. Ułóż na wierzchu mięsa farsz, całość zroluj i zwiń dobrze sznurkiem. na wierzch mięsa ułóż plasterki słoniny Pieczemy w temp 200stopni ok półtorej godziny - Smacznego
jasia242
1 grudnia 2014, 18:05co ty robisz ,ja na diecie a tu pyszne przepisy. Serdecznie pozdrawiam
barbarossa1976
1 grudnia 2014, 18:26ha ha własnie co ja robie jakos mnie wzieło na smakołyki pozdrawiam
Grubaska.Aneta
1 grudnia 2014, 17:53Same smakołyki nam serwujesz :)
barbarossa1976
1 grudnia 2014, 18:34mam jeszcze śląską kope mogę ci napisać jesli lubisz