Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smakowicie


Pieczona łopatka wieprzowa - składniki: łopatka wieprzowa - 1.5 kilogramów Przyprawa do mięs Knorr słonina - 6 plastrów czerstwa bułka - 2 sztuki mleko - 200 mililitrów jajko - 1 sztuka świeży rozmaryn - 1 pęczek świeży tymianek - 1 pęczek majeranek - 30 gramów sznur do związania mięsa 1. Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn. 2. Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tymianek oraz rozmaryn, namoczoną bułkę i jajko. Całość energicznie wymieszaj. 3. Ułóż na wierzchu mięsa farsz, całość zroluj i zwiń dobrze sznurkiem. na wierzch mięsa ułóż plasterki słoniny Pieczemy w temp 200stopni ok półtorej godziny - Smacznego

 

  • jasia242

    jasia242

    1 grudnia 2014, 18:05

    co ty robisz ,ja na diecie a tu pyszne przepisy. Serdecznie pozdrawiam

    • barbarossa1976

      barbarossa1976

      1 grudnia 2014, 18:26

      ha ha własnie co ja robie jakos mnie wzieło na smakołyki pozdrawiam

  • Grubaska.Aneta

    Grubaska.Aneta

    1 grudnia 2014, 17:53

    Same smakołyki nam serwujesz :)

    • barbarossa1976

      barbarossa1976

      1 grudnia 2014, 18:34

      mam jeszcze śląską kope mogę ci napisać jesli lubisz

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.