Dieta niskotłuszczowa - jadłospis
Śniadanie: Kanapki z razowego chleba: jedną cienką kromkę razowego chleba posmaruj cieniutko łyżeczką dżemu o obniżonej zawartości cukru, a drugą posmaruj pastą z 4 łyżek chudego sera, kilku łyżek chudego mleka, szczypiorku i startego świeżego ogórka. Możesz także zjeść kawałek pomidora.
Porcja = ok. 200 kcal
Obiad: Krokiety z kapustą i pieczarkami: z 1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki chudego mleka i odrobiny wody przygotuj ciasto naleśnikowe. Usmaż je bez tłuszczu na patelni teflonowej. Ugotuj 20 dag kapusty kiszonej, połącz ze startymi i podduszonymi bez tłuszczu 3 pieczarkami oraz zeszkloną na łyżeczce oleju posiekaną małą cebulą. Przypraw solą i ziołami. Nałóż na naleśniki farsz, złóż jak paszteciki. Przed jedzeniem podgrzej w piekarniku, zawijając w folię aluminiową.
Porcja = ok. 350 kcal
Podwieczorek: Koktajl mleczno-owocowy: szklankę chudego mleka 0,5% zmiksuj ze szklanką malin, wiśni lub truskawek (mogą być rozmrożone) i łyżeczką lekko uprażonych na suchej patelni płatków owsianych. Wypij od razu po przygotowaniu.
Porcja = ok 150 kcal
Kolacja: Sałatka z jajkami: 2 jaja na twardo pokrój na cząstki. Kromkę chleba pokrój w kostkę. Sałatę porwij na kawałki. Połącz składniki, dodaj kilka oliwek, przypraw, polej 2 łyżkami jogurtu.
Porcja = ok. 300 kcal
agnieszka848
10 stycznia 2013, 17:40Ciekawa sałatka musze sprobowac:) pozdrawiam