Składniki:
Filet z piersi kurczaka lub indyka (15 dag),
sól,
przyprawa do drobiu,
łyżeczka oleju,
1 pomidor,
oliwki,
ostra papryczka chili
Sposób przygotowania:
Umyte mięso osuszyć, natrzeć przyprawą do drobiu, skropić olejem, odstawić; następnie mięso ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć plasterki pomidora, oliwki i cienko pokrojoną papryczkę chili; wszystko ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C, piec ok. 30 minut; podać z ziemniakami upieczonymi w folii.
iwidorka
18 sierpnia 2012, 22:23ciekawy ten przepis, zastanawiam się tylko czy tą papryczkę chilli można zjeść potem z tym czy nie będzie to za ostre.
Asiadm
18 sierpnia 2012, 10:30Bardzo podobny robiłam kiedyś na sylwestra ale nadziałam piersi fetą ze szpinakiem do tego wszystkiego polecam naprawdę było pyszne :)