Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
cały czas jestem z wami ale tylko duchem


Jestem, czytam Was staram się kontynuować dietę, ale przede wszystkim sprawuję opiekę nad ojcem lat 89. pewnie wiecie, że sprawa nie jest łatwa bo to i wiek nie taki a i w głowie też inaczej chociaż nieźle aż tak bardzo. Czasami mam kontakt a czasami jestem dla ojca panem. No cóż dobrze, że się lekko przyzwyczaiłam. Dzisiaj polecam wam pyszne danie z batatów, które maja tylko 80 kcal na 100 g są smaczne i mogą być jednodaniowe. Bataty to nic innego jak słodkie ziemniaki ale maja bardzo dużo różnych minerałów w tym karoten i inne fajne rzeczy. Możecie sprawdzić w Googlach  zaś przygotowuję je do pieczenia następująco:

obieram kroję na łódki lub plastry wrzucam do miski zalewam oliwą z rozmarynem i tymiankiem i opieprzem ziołowym trochę solę, wymieszam na 2 godziny idą leżakować do lodówki ale przedtem je mieszam łapą aby wszystkie były w oliwie utytłane. Brytfankę wykładam folią układam bataty i polewa oliwą z marynowania, piekę w piekarniku nagrzanym do 180 C 35-40 min, w zależności jak grube są plasterki. Polecam niebo w gębie! Pozdrawiam Was Noworocznie najpiękniej jak umiem

Wasza Babcia2

  • babcia2

    babcia2

    15 stycznia 2014, 17:18

    cieszę się, i dobre w diecie, mało kalorii pyszny smak a tyle minerałów

  • wiosna1956

    wiosna1956

    15 stycznia 2014, 15:22

    super są ! wiem bo robię tak samo !

  • babcia2

    babcia2

    15 stycznia 2014, 14:35

    przepis jest bardzo smaczny, ale może kiedyś będziesz w supermarkecie rozejrzyj się, warto choć raz spróbować, polecam i życzę smacznego!

  • mania131949

    mania131949

    15 stycznia 2014, 13:33

    Fajny przepis, szkoda, że dla mnie nie do zrobienia, bo na mojej wsi batatów nie uświadczysz! Ale spróbuję tak zrobić zwyczajne ziemniaki. Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.