Zielony ogórek ,pół cukini
1 marchewka 1 pietruszka- wszystko potrzeć w oczka na tarce.
Pulpety: mielone- ja robiłam sama w blenderze 15 dkg polędwiczki-cebula mała,ząbek czosnku-wszystko zmiksować dodać 1 jajko i pół szklanki kaszy mannej- wymieszać.Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Do wrzątku dodać 2 kostki rosołowe i wrzucać pulpety,wymieszać gotować ok 10 min.Wyjąć do tego wywaru wrzucić potarte warzywa gotować do miękości.Na koniec wrzucić serek topiony.I zabielić 2 łyżkami mąki z mlekiem.Na koniec dodać pulpety gotować jeszcze 5 min.Posypać koperkiem i pietruszką.Można pulpety zamienić na kaszę lub ryż.
To taki przepis oczywiście znowu go zmotywowałam.Smacznego
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Lemika
5 września 2009, 22:53jaką Ty masz piękną buzię no i wagę ! Wspaniały wynik jak widzę tylko rzucić czapkę do stóp. Pozdrawiam:-)
Karmelkowa
5 września 2009, 15:24zrobię na pewno:)