Gratuluje spadku :) !!!! Z tą wodą w organizmie to mało przyjemne, tez tak mam, wówczas dobrze pić herbatki za pokrzywy. Smakowite meni prezentujesz, ahhh jeszcze nie jadłam kurek w tym sezonie, mniam. Bułeczki obłędne, a przepis na nie masz? To bym poprosiła, może w weekend bym upiekła. Pozdrawiam cieplutko
Herbaty piję ale nie wiele dają. Przepis to 30 dkg drożdży zalewasz szklanką ciepłego mleka łyżką mąki i łyżką cukru zostawiasz do wyrośnięcia. Roztopic 80 dkg masła do wystygniecia. Do drożdży dodajesz 3 szklanki mąki 2 żółtka i dwie łyżki brązowego cukru i sól. Wrabiasz później dodajesz roztopione masło i. Znowu długo wyrabiać. Zostawić do wyrośnięcia nagrzac piekarnik na 160 stopni formować bułeczki pięc 20-25 min
Na maselku podsmażyć cebulkę dodaje całe kurki i duszę bez przykrycia do miękkości, później dodaje koper kolendre i sól wyłączam ogień i po chwili dodaje jogurt grecki wcześniej zaprawiony sokiem spod kurek z odrobiną cukru brązowego i przykrywam na dwie minuty bez gazu już
Anpio7
27 lipca 2015, 15:47Gratuluje spadku :) !!!! Z tą wodą w organizmie to mało przyjemne, tez tak mam, wówczas dobrze pić herbatki za pokrzywy. Smakowite meni prezentujesz, ahhh jeszcze nie jadłam kurek w tym sezonie, mniam. Bułeczki obłędne, a przepis na nie masz? To bym poprosiła, może w weekend bym upiekła. Pozdrawiam cieplutko
anodomino2014
27 lipca 2015, 16:12Herbaty piję ale nie wiele dają. Przepis to 30 dkg drożdży zalewasz szklanką ciepłego mleka łyżką mąki i łyżką cukru zostawiasz do wyrośnięcia. Roztopic 80 dkg masła do wystygniecia. Do drożdży dodajesz 3 szklanki mąki 2 żółtka i dwie łyżki brązowego cukru i sól. Wrabiasz później dodajesz roztopione masło i. Znowu długo wyrabiać. Zostawić do wyrośnięcia nagrzac piekarnik na 160 stopni formować bułeczki pięc 20-25 min
malpin
27 lipca 2015, 15:33Jak robisz ten sos z kurek?
anodomino2014
27 lipca 2015, 16:06Na maselku podsmażyć cebulkę dodaje całe kurki i duszę bez przykrycia do miękkości, później dodaje koper kolendre i sól wyłączam ogień i po chwili dodaje jogurt grecki wcześniej zaprawiony sokiem spod kurek z odrobiną cukru brązowego i przykrywam na dwie minuty bez gazu już
malpin
27 lipca 2015, 16:18juz mi slinka cieknie dziekuje kochana:) wyprobuje przepis na stowe