Składniki:
* 40dag schabu bez kości
* 2 białka
* ¼ szklanki kaszki kukurydzianej
* ¼ szklanki otrąb pszennych
* 2 łyżki musztardy
* 5 łyżek odtłuszczonego jogurtu
* pół cytryny
* 2 ząbki czosnku
* zioła prowansalskie
* sól
* pieprz
Sposób przygotowania:
Schab pokrój na 4 plastry i lekko rozbij. Następnie uformowane kotlety włóż do ½ l wrzątku z sokiem z połowy cytryny, paskiem skórki cytrynowej, czosnkiem i szczyptą ziół. Gotuj je ok. 5 minut, a potem wyjmij.
Wymieszaj kaszę kukurydzianą z otrębami, jogurtem, musztardą. Białka roztrzep z solą i pieprzem. Kotlety zanurz w białku i panierce.
Piecz je w piekarniku w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut.
kwiatuszek851985
15 kwietnia 2010, 06:38Mniami wygląda pysznie , bede musiala kiedys skosztowac:)