Przepis:
2 woreczki ryżu
1 puszka tuńczyka w oleju kawałki
1 puszka tuńczyka w oleju własnym
4 ogórki kiszone
4 jajka
puszka groszku, kukurydzy bądź czerwonej fasoli (według uznania)
3 łyżki jogurty naturalnego bądź greckiego (dla nieliczących kalorii może być majonez:)
sól, pieprz
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, dobrze osączamy z wody, wysypujemy do salaterki. Tuńczyka osączamy i dodajemy do ryżu. Tak samo postępujemy z groszkiem, kukurydzą bądź fasolą.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.Ogórki kroimy w drobną kostkę dodajemy do reszty składników. Przyprawy do smaku, mieszamy wszystko z jogurtem.
Można również dodać paprykę:)
znajoma1996
6 listopada 2011, 09:59ja tam nie lubię takich rzeczy :)