Czas na dietę - tabbouleh
Sałatka rodem z Bliskiego Wschodu ale zadomowiona u nas na dobre.
Bardzo sycąca i smaczna.
Ulubione danie wegetarian i doskonałe danie dietetyczne.
Składniki na dwie porcje
100 g kaszy bulghur lub kuskus - u mnie kuskus
120 ml gorącej wody
2 pomidory bez gniazd nasiennych
1 mała cebula
ogórek ze skórką i bez pestek
1 papryka
pęczek kolendry lub pietruszki
kawałek papryczki chilli
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz, szczypta soli, kumin
Kuskus zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Studzimy.
Warzywa kroimy w drobniutką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
alicjawasilewski
22 kwietnia 2012, 01:11Tak wchłonie wodę i nic nie odlewasz.I nie gotujesz.
gogasz
22 kwietnia 2012, 00:10Chetnie Ci ta salatke podbiore:) problem polega na tym, ze calkowicie nie znam sie na gotowaniu kuskusa. Jak zaleje go ta woda i postoji te 10 minut to co dalej? On cala ta wode wchlonie? Czy mam odlac? Kuskusa sie nie gotuje? Przepraszam jesli brzmi to glupia ale ja na serio nie wiem. Pozdrawiam :)