Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Nie fermentuje


Dzień zaczął dobrze , kocica się “odobrazila” i łaskawie przyszła na śniadanie 😻


🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
niebo jest zachmurzona , ale będzie ciepło . Będzie trzeba jechać po warzywa , kozi ser, kozi jogurt , drożdże   Kasza gryczana nie sfermentowała - nie wiem dlaczego , ale Kasza i mąki jakoś nie chcą bąbelkować , ani nie kiełkują, , Czyżby ziarna byly jakoś sterylizowane , aby dłużej wytrzymały w magazynach, i i są zabité wszystkie bakterie na ich powierzchni ? 🥴 i zniszczona ich síla žycia - ?  - są sterylne ?  

Tylko gdzie kupić “ żywe” ziarno 🧐


  • tara55

    tara55

    12 lipca 2024, 16:29

    Myślę, że tj. konserwacja.

  • Użytkownik4142057

    Użytkownik4142057

    8 lipca 2024, 13:15

    Jak ja kupuję kaszę gryczaną niepalona w torebkach w netto i namocze ją na noc w sloiczku a potem nie mam czasu zmielić na mąkę do naleśników tylko taka odcedzona odstawiam do lodówki i zapominam o niej na 2 dni to zawsze mi skielkuje w lodówce. To samo z namoczoną ciecierzycą której od razu nie ugotuje tylko odstawiam

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.