Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Idealny kosmetyk dla każdej skóry !


Dla mnie takim idealnym kosmetykiem jest ....olej jadalny.
Może to być oliwa z oliwek ,
olej rzepakowy ,olej z orzechów, lniany .
Te 3 oleje wypróbowałam na sobie .Rodzaj oleju nie miał znaczenia.
Po każdym oleju skóra jest gładka ,elastyczna,miękka ,przyjemna w dotyku.
można stosować jako krem do twarzy ale i jako balsam do całego ciała.
Wchłania się idealnie!
Polecam!

a na drugie śniadanie mało kalorii
przepis TU


  • therock

    therock

    17 maja 2013, 17:50

    Ja jako maniak naturalnych kosmetyków mam w domu masę różnych olejków, olejów i półproduktów z których robię kosmetyki:)

  • prostota

    prostota

    17 maja 2013, 13:04

    Ważne, żeby taki olej był nierafinowany, dzięki czemu ma więcej składników odżywczych. Ja używam nierafinowanej oliwy z oliwek do dłoni i na włosy, świetnie się sprawdza :)

  • MagiaMagia

    MagiaMagia

    17 maja 2013, 11:18

    ostatnio nabylam bio-oil specjalny eko-kosmetyk do skory. po 3 tygodniach stosowania bardzo poprawila mi sie kondycja skory, stala sie bardziej elastyczna a moje rozstepy staly sie jakby plytsze, podobnie z plamami po ospie. nawet taki niedowiarek jak ja uwierzyl ze kosmetyk moze przyniesc jakas poprawe w tych kwestiach... ale to jest terapia dla cierpliwych. do lata zdaze! szczegolnie jak za oknem mam 8C i leje to widze ze lato sie do nas nie spieszy :(

  • gruszkin

    gruszkin

    17 maja 2013, 11:05

    a po oleju kokosowym jakie są super włosy... trzymam całą noc a potem normalnie myję.

  • ostrow2

    ostrow2

    17 maja 2013, 08:23

    Muszę spróbować bo mam bardzo suchą skórę i praktycznie nic nie pomaga . Balsam to tylko na chwilkę .

  • Ladynn

    Ladynn

    17 maja 2013, 07:49

    Oliwa z oliwek jest wlasnie jednym z olejów jadalnych ;)

  • grupciaa

    grupciaa

    17 maja 2013, 07:46

    olej jadalny a gdzie go można kupić ? a czym się różni ten olej od oliwy z oliwek ?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.