Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Zjadłam gluten!


moje kochane, skosztowałam 2 dni temu odrobinkę glutenu i moje najgorsze obawy się potwierdziły .. 2 dni nie mogę wyjść z kibla, boli niemiłosiernie.. zaparcia na przemian z biegunką... boli wszystko... śpię pol dnia.  Jednym słowem KOSZMAR.. Czekam aż mi się organizm oczyści z tego świństwa.. na tej podstawie stwierdzam ze jednak mam uczulenie i przekonałam się o tym boleśnie. Zawsze miałam takie bóle,gdy spisywałam nadmierna ilość glutenu,ale ostatnio przeszłam samą siebie, na oczyszczone jelita już po 3 tyg konsumpcji zachciało mi się zjeść pysznych pyz... a jako,iż powinno je się robic głównie z mąki ziemniaczanej stwierdziłam,że skosztuje i co? Płace okropnymi bólami, pierwszy dzień nie moglam spać.. jestem załamana. Wiec, prawdodpobnie to gluten mnie krzywdzi. 

Swoją drogą dziś o 4 w nocy ćwiczyłam 15 min z Chodakowską, jutro idę na konsultacje odnośnie mezoterapii na mój.. bęben.

Km nadal robię, ale wyglada to w ten sposób ze np przechodzę 8-10 km, dzień dwa przerwy i dalej jadę z koksem. Na pewno jak będzie ładniejsza pogoda zwiększę trasę i zakupie rolki. 

Dziś taki krótki wpis,ale myśle,ze wkrótce przyjdę z kolejnym. W ogóle musze bardziej pilnować kcal bo jak zaczęłam jesc to jem za dużo i w rezultacie mam chyba jeszcze więcej kg niż wcześniej ... 

  • serce.justyna

    serce.justyna

    9 marca 2019, 23:58

    No rzeczywiście jestes na gluten uczulona

  • mamcihanci

    mamcihanci

    9 marca 2019, 14:16

    Mała spróbuj biały chleb z biedronki bezglutenowy po nim nie ma sensacji.....napiszę tb wiadomość prywatna

  • zurawinkaaa

    zurawinkaaa

    8 marca 2019, 20:55

    Współczuję. Koniecznie zrób jakieś badania. Żeby wykluczyć inne powody takiej reakcji. Myślę że musisz znaleźć jakiegoś dobrego lekarza. O ćwiczenia ob4 w nocy... Wow nigdy nie ćwiczyłam o tej porze. ;)

    • Alexitattoo99

      Alexitattoo99

      9 marca 2019, 00:13

      Postaram się ale narazie brak kasy

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.